FAQ

 • Întrebare: care este termenul limită de înscriere a școlilor? Răspuns: 31 ianuarie 2015, inclusiv.
 • Întrebare: care este termenul limită de înscriere a fotografilor? Răspuns: 12 februarie 2015, inclusiv;
 • Întrebare: care este termenul limită de jurizare, făcută de școli? Răspuns: 15 februarie 2015, inclusiv;
 • Întrebare: se poate ca școala să se implice în primirea directă din partea cursanților a tuturor fișierelor trimise pentru selecție? Răspuns: da, este posibil, reprezentanții școlilor care vor juriza fotografiile cursanților pot primi direct de la aceștia toate fișierele, pot face selecția și să trimită organizatorilor (până în data de 15 februarie, inclusiv) un număr de fotografii egal cu cel al tablourilor alocate, sau mai multe, dacă doresc să suplimenteze, prin plata celor suplimentare. Pentru albumul web nu este vreo limită a numărului de fotografii selectate în acest scop.
 • Întrebare: dacă am făcut mai multe cursuri/școli la care pot să particip? Răspuns: la oricare sau chiar la toate, dar trebuie să primiți acceptul de reprezentare a școlii respective. Preferabil ar fi ca stilurile școlilor respective să se reflecte și în fotografiile cu care veți participa.
 • Întrebare: de ce este nevoie de acceptul școlii să-i pot reprezenta? Nu-i suficient să declar pe proprie răspundere că am făcut școala X? Răspuns: Datorită faptului că școlile vor fi cele care-și asumă o anumită expunere, este corect ca ele să accepte sau nu, un anumit fotograf, după propriile lor criterii de reprezentativitate. Acordul este implicit dacă se primește din partea școlii o invitație publică, pe grup, etc. Acceptul/acordul primit din partea școlii poate fi și verbal. Din păcate, o serie de școli nu mai activează în acest moment, deși au școlarizat mulți fotografi, chiar dându-le diplome acreditate. Dorința organizatorului este de a sprijini DOAR școlile care funcționează în acest moment, la care oricine se poată să se înscrie, dacă dorește. Altă situație este cea în care, din diverse motive, anumite școli nu doresc să participe la acest eveniment. În acest caz, nici un cursant de-al lor nu le poate reprezenta, pentru că nu pot fi promovate cu forța școlile care nu-și doresc acest lucru.
 • Întrebare: de unde se poate descărca cererea de înscriere necesară înscrierii școlilor? Răspuns: De aici.
 • Întrebare: dar borderoul de înscriere? Răspuns: De aici.
 • Întrebare: documentul respectiv este un fișier pdf, dar nu am cum să-l editez. Pot să-l printez, completez și să-l trimit după ce-l scanez? Răspuns: Da, se poate, însă e păcat să vă chinuiți atâta. Documentul pdf se poate edita, aveți aici o metodă extrem de simplă de editat, având ca rezultat tot un document pdf, foarte mic ca dimensiune și foarte plăcut ca aspect grafic.
 • Întrebare: Pot să trimit fișierele grafice prin email, nu vor fi mari pentru că le fac jpg, cu compresie mare? Răspuns: NU. Fișierele și borderoul (TOATE ÎMPREUNĂ) vor fi trimise doar printr-un serviciu de tip www.wetransfer.com. Serverele de email nu sunt optimizate pentru a primi fișiere cu dimensiuni așa de mari, provoacă întârzieri sau chiar respingeri de email, dacă se depășește dimensiunea alocată căsuței poștale. Fișierele grafice venite prin email NU vor fi luate în considerare. Prin email se pot trimite doar link-uri către fișiere și nu fișierele propriu-zise. În plus este păcat să stricați detaliile, cum se întâmplă la fiecare salvare de jpg. Se preferă formatul tif.
 • Întrebare: de ce trebuie trimise două fotografii? Răspuns: Juriul va face maxim două selecții: expoziția printată și pentru albumul web. Cu niciuna, una sau ambele selectate.
 • Întrebare: ce are o școală de câștigat dacă participă? Răspuns: Se pot enumera cel puțin trei avantaje. În primul rând, este o reclamă gratuită a acesteia. Indiferent de reputația școlii respective, o astfel de prezentare este un mare avantaj pentru instituția școlii respective și pentru colectivul de conducere al ei. În al doilea rând, o oportunitate (gratuită din nou) de a-și recompensa pe cei mai buni dintre elevii lor, pentru eforturile, deloc de neglijat, ale cursanților. În al treilea rând dar nu în ultimul rând, este o mândrie, greu de cuantificat, pentru că rezultatele școlii sunt vizibile, la un astfel de impact național, într-o expoziție de o asemenea valoare, cot la cot, sau poate chiar deasupra altor școli de renume din țară.
 • Întrebare: de ce este nevoie de toate informațiile din cererea de înscriere a școlii? Răspuns: Sunt necesare pentru a departaja între ele școlile de fotografie și pentru a aloca, după aceste criterii, un anumit număr de tablouri fiecărei școli, dintr-un număr de maxim 100 de tablouri ce vor fi în expoziția printată.
 • Întrebare: participarea este gratuită? Răspuns: Da, participarea este gratuită (costurile sunt suportate de către firma AME design) chiar și pentru cei care vor fi selectați pentru expoziția printată, în limita a 100 de fotografii/tablouri. Dacă vor exista solicitări pentru o suplimentare de tablouri, datorat unei solicitări mai mari de participare decât numărul de tablouri alocat școlii respective, suplimentarea se face prin achitarea, de către participantul respectiv, a sumei de 150 de lei, pentru fiecare tablou suplimentat. La sfârșitul expoziției, toate tablourile (inclusiv cele gratuite) vor fi date autorilor imaginilor respective.
 • Întrebare: cum ne putem exprima aprecierea pentru efortul depus în organizarea unor astfel de evenimente? Răspuns: Promovând și distribuind evenimentul de către cât mai mulți, printr-o participare cât mai mare, a cât mai multor școli, respectiv fotografi, dar și printr-un like & o recenzie pe pagina de Facebook a firmei AME design.

Pentru că vorbim cu și despre fotografi, printre care există afirmația că o imagine face cât o mie de cuvinte, aveți mai jos o imagine explicativă a ediției din acest an (click pe imagine pentru a o mări)! Doar știați că sunt inginer, nu? 🙂

Mulțumesc pentru orice comentariu...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.