ediția a VI-a (2019)

Salonul Fotografului Român ediția a VI-a.

(În funcție de apariția unor noi informații această pagină se va actualiza permanent)


Despre asociația culturală Artă și Imagine:

Asociația este o organizație non-profit și a fost înființată anul trecut în scopul organizării unor evenimente culturale din domeniul artelor vizuale, în special al fotografiei dar fără a se limita la această formă de exprimare vizuală. A preluat în mod direct organizarea evenimentului Salonul Fotografului Român, aflat atunci la a III-a ediție și dorește să se implice și în organizarea altor evenimente naționale sau cu parteneriate cu asociații similare din Europa. Se implică în sprijinirea tinerele talente în domeniul fotografiei, în special al celor cu posibilități mai reduse de a avea o expoziție personală.


Despre Teatrul Național I.L. Caragiale:

Cu o vechime de peste 160 de ani, Teatrul Național “I.L. Caragiale” din București este o instituție – reper pentru cultura românească, un adevărat brand cultural național fiind totodată unul din principalii generatori de imagine a României. Numeroase generații de actori străluciți s-au format și au evoluat pe scena Naționalului. Cu o medie de 50 reprezentații și în jur de 20.000 de spectatori pe lună, având un nucleu al publicului fidel de peste 170.000 de persoane anual, Naționalul bucureștean este, de departe, cel mai vizitat dintre teatrele românești.
Între 2011-2015 s-au desfășurat ample lucrări privind ”Stabilitatea și siguranța în exploatare, optimizarea funcțională, tehnologică și organizatorică a ansamblului instituțional Teatrul Național „I.L. Caragiale“ din București”. Reconfigurat, consolidat, înfrumusețat, cu spații de joc și foaiere noi, desfășurate pe șase etaje, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București se prezintă azi ca un complex cultural unic, fiind un edificiu – simbol al centrului orașului și o marcă a Bucureștiului.

Un spațiu românesc de standard european: dotat nu doar cu 7 spații de joc (șase săli închise și un amfiteatru în aer liber) în care se joacă spectacolele din repertoriul curent (40 de titluri!), ci și cu ample foaiere destinate expozițiilor de diverse facturi, o sală de lectură pentru documentare teatrală – spații în care se pot derula proiecte diverse, transdisciplinare-, și, în perspectivă, cu un viitor Muzeu al TNB, o librărie, baruri, cafenele, un restaurant etc. menite să atragă un mare număr de vizitatori pe tot parcursul zilei, nu doar în preajma reprezentațiilor scenice.

Sub motto-ul „Un teatru nou pentru un public nou”, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” și-a construit în acești ultimi ani un profil repertorial ambițios, alcătuit din spectacole de referinţă cu texte de mare rezonanță, susținute de artişti de prestigiu, actori din toate generațiile (inclusiv foarte mulți tineri !), regizori, scenografi.


Despre AME design:

AME design este lider de piață de necontestat în ceea ce privește calitatea imprimării de mari dimensiuni și mari rezoluții având drept caracteristici lipsa totală a dungilor de imprimare, densități foarte mari de culoare, gama de culori RGB (cu profile specifice fiecărui material), viteza foarte mare de printare, lipsa punctului de raster deoarece se folosește o tehnologie în tonuri continue, tradițional fotografică (expunere pe materiale fotosensibile și developare în revelator și fixator) ducând astfel la o rezoluție aparentă de 4000 DPI pe hârtie mată, lucioasă și metalică pentru aplicații cu iluminare frontală și pe film transparent (duraclear) și translucent (duratrans) pentru aplicații cu iluminare din spate.


Pe lângă printarea pe aceste materiale, firma este specializată în aplicarea materialului tipărit pe diverse suprafețe rigide (cașerare) sau înrămarea fotografiilor cu rame de lemn sau aluminiu, inclusiv binecunoscutul profil de aluminiu ultralight, care va fi aplicat și tuturor tablourilor din expoziția Salonului Fotografului Român.

Informațiile de mai jos urmează să fie actualizate, pe măsură ce ele vor fi disponibile.

CALENDAR EVENIMENT:

27 mai: finalizarea înscrierii tuturor fotografilor;

iunie: vernisajul expoziției de fotografie în Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București

Înscrie-te la știrile despre Salonul Fotografului Român

*necesarcitește: Termeni, condiții și politici de confidențialitate

Comentariile nu sunt permise.